Onze adviseurs


Ger Bothmer

g.bothmer@2pirr.com
+31 6 55 87 23 51
 

Luc Bothmer

l.bothmer@2pirr.com
+31 6 29 37 87 79
 

Georges Franssen

g.franssen@2pirr.eu
+31 6 22 43 47 31
 

2piR Psychometrische Instrumenten

Waarom Testen?

Vandaag de dag zijn er enorm veel mogelijkheden en kansen voor een individu om in zowel werk als privéomstandigheden successen te behalen. Dit kan er voor zorgen dat men het overzicht kwijtraakt en niet weet waar ze moeten beginnen. Psychometrische meetinstrumenten zijn de ideale middelen om een persoon of groep beter in kaart te brengen. Hiermee kan een duidelijk beeld worden geschetst van sterke- en verbeterpunten. Inzichten in hoe de persoonlijkheid en gedragsuitingen van een individu of groep in verhouding staan tot bijvoorbeeld een nieuwe functie of het verbeteren van het huidige presteren kan een grote voorsprong geven op een leer- of ontwikkelproces.

Doormiddel van tests kan dus informatie worden verkregen waarmee bijvoorbeeld een nieuwe werknemer, een net gepromoveerde manager of een gedreven (top)sporter sneller en effectiever kan groeien en leren. Daarnaast kunnen de tests een objectief en duidelijk beeld van iemand schetsen waardoor werving en selectie trajecten gerichter en beter filteren op de perfecte kandidaat. Hiermee wordt dus kostbare tijd gewonnen die een voorsprong geeft op de concurrentie en competitie. 
 

Leren leren (metacognitie)

De inizchten in een individu zijn eigen persoonlijkheid, gedragsuitingen en het presteren (ook wel metacognitie genoemd) kunnen een grote relevantie hebben bij het ontwikkelen van een individu door gerichter te werk te kunnen gaan met valkuilen en verbeterpunten. Daarnaast kan er natuurlijk ook worden ingespeeld om de sterke punten door taken en verantwoordelijkheden te koppelen aan deze sterke punten en kwaliteiten. Deze informatie kan dus een startpunt zijn om zelfstandig op zoek te gaan naar mogelijkheden om te groeien of om in te spelen op kwaliteiten die je al bezit.
Deze inzichten bieden niet alleen kansen aan een individu maar ook aan een werkgever of een grotere groep. Er kan een gerichtere werving en selectie worden gedaan, rollen en taken worden efficiënter ingevuld en de groeimogelijkheden van een individu of groep zijn duidelijker zichtbaar.  
 

Begeleiding

De informatie die uit een van onze tests kan worden verkregen kan in veel situaties al een goed beeld geven over de mogelijkheden en verbeterpunten als deze op een goede manier kunnen worden geïnterpreteerd. Bij deze interpretatie zullen wij u ondersteunen in de vorm van een duidelijke rapportage die een duidelijk overzicht bevat waarmee zelf aan de slag kan worden gegaan. 
Daarnaast beschikken we ook over een netwerk van specialisten die bij specifieke contexten van grote meerwaarde zijn. Zij kunnen extra begeleiding bieden die samen met de inzichten uit de test persoonlijke en organisatorische groei kan bevorderen.